Червеното вино предпазва от коронавирус според ново изследване. Пиенето на повече

...
Червеното вино предпазва от коронавирус според ново изследване. Пиенето на повече
Коментари Харесай

Виното пази от коронавирус, но бирата - не

Червеното вино защищава от коронавирус според ново проучване. Пиенето на повече от пет чаши алено вино на седмица понижава риска от заразяване с COVID-19, което съгласно специалистите се дължи на високото наличие на полифеноли в напитката. Но бирата и сайдерът усилват възможностите за заразяване с вируса с съвсем 28%.

Както написа Daily Mail, съгласно изводите на откриватели хората, които пият повече от пет чаши на седмица, имали 17% по-нисък риск от заразяване с вируса. Експертите считат, че това се дължи на наличието на полифеноли, които могат да стопират действието на вируси и инфекции, свързани с дихателните пътища.
За 20 минути коронавирусът губи 90% от способността си да заразява
Коронавирусът бързо губи своята инфекциозност във въздуха, са открили английски вирусолози - единствено след към 10 секунди при ниска влажно...
Прочети повече
Любителите на бялото вино, които пият една до четири чаши на седмица, имали 8% по-нисък риск от заразяване с вируса спрямо тези, които не пият. Но, въпреки това, при феновете на бира и сайдер възможностите да заболеят от COVID-19 се оказали с 28% по-високи, освен това без значение какъв брой са изпили.

Данните от базата данни UK Biobank били оценени в китайската болница Шенжен Кангнинг. През февруари 2021 година беше обявено за проучване, което допуска, че таниновата киселина, съдържаща се в люспите на гроздето, може да помогне за угнетяване на COVID-19.

Изследване на Китайския медицински университет в Тайван, извършено под управлението на Миен-Чие Хунг, е открило, че таниновата киселина може сполучливо да ограничи репликацията на предизвикващия COVID-19 вирус SARS-CoV-2 при заболели пациенти. Д-р Хунг и сътрудниците му изучили таниновата киселина дружно с пет други естествени съединения, с цел да ревизират тяхната успеваемост против вирусната интензивност.

„ Сред шестте тествани съединения (катехин, кемпферол, кверцетин, проантоцианидини, ресвератрол и танинова киселина – б.р.) единствено таниновата киселина показва забележителна интензивност по инхибиране на до 90% на ензимната интензивност на SARS-CoV-2 “, се споделя в проучване, оповестено в American Journal of Cancer Research.
Билките против COVID-19. Какви средства против ковид се вършат от растения
Ефектите на растителните екстракти върху COVID-19 се учат интензивно в света. РИА Новости споделя какви естествени субстанции се смятат...
Прочети повече
Резултатите не значат, че пиенето на вино може да излекува пациенти с COVID-19, означават учените. Но проучванията демонстрират, че винената съставна част може да докара до нови способи за лекуване.

„ Това съединяване може да се употребява като лекарство за лекуване на COVID-19 - споделя доктор Хунг. – Но са нужни спомагателни проучвания, с цел да се ревизира неговата интензивност на клетъчно и животинско равнище. След това са нужни клинични изпитвания на хора, с цел да се ревизира ефикасността и вероятните странични резултати. "

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР